-A +A
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 843.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_display::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 1877.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_display_page::options_submit() should be compatible with views_plugin_display::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_display_page.inc on line 481.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 641.
 • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 170.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 82.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 609.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/confavc/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
 
Recuperem la memòria històrica del moviment veïnal i del nostre país
 
La Fundació disposa d’un arxiu especialitzat que recull la trajectòria històrica del moviment veïnal des del tardofranquisme i la transició. Aquest arxiu reconeix la contribució de les AV en la construcció col·lectiva de la societat actual.
 
 
El fons documental inclou la Biblioteca de Recursos Veïnals, que va néixer per recolzar amb materials de divulgació i documents al treball voluntari del moviment veïnal i d’altres entitats socials.
 
 

En aquesta biblioteca hi trobareu col·leccions de guies, quaderns i llibres, amb títols com:

 

 


 

Guia de gestió bàsica per a associacions

Autor: Pep Martí i Masferrer


Resum: Quins són els tràmits administratius per tirar endavant una entitat? Com són les tasques de gestió i de dinàmica quotidiana? De quina manera podem enfortir la participació interna i la comunicació en una organització?
Aquests i molts altres aspectes estan recollits i explicats amb una gran amenitat a la "Guia de gestió bàsica per a associacions", una aposta editorial de la Fundació CONFAVC que ha comptat amb l'experiència de Pep Martí, nom destacat de la participació ciutadana a Catalunya.


Martí ha elaborat aquesta guia amb un llenguatge i una prosa pretesament comprensible, ja que des dels seus inicis la publicació està pensada per ser una eina útil tant per a les associacions veïnals (AV) - ja que es toquen aspectes específics de la gestió quotidiana de les entitats veïnals-com també per altres organitzacions del tercer sector.
Trobareu la "Guia de gestió bàsica per a Associació" sencera en format pdf i en capítols en Guia en capítols separats:

Utilitza-la! És per compartir!

 

Guia bàsica i eines per a la gestió de comunitats de veïnatge

Autoria: Aquesta guia, coordinada per Cria: empresa i desenvolupament ha comptat amb l'expertesa de professionals de la cooperativa que gestiona comunitats de propietaris, Gestió Veïnal, i de l'entitatVincle, que treballa per l'acció i educació social de persones amb risc d'exclusió.

Resum: Des de la Fundació CONFAVC vàrem concebre aquesta Guia amb l'anhel de ser una eina didàctica per a explicar els conceptes claus de la de l'administració de la propopietat hortitziontal i la mediació com a eina per la gestió de conflicte al voltant del manteniment i de la rehabilitació d'hanitatges de comunitats de veïns i veïnes.Per exemple, parlarem entorn com mediar les discrepàncies entre veïns i veïnes sobre  les situacions d’impagaments, i altres situacions per a resoldre conflictes entorn de l’administració de la finca.Per a convertir aquesta publicació en una eina amena però a la vegada rigurosa, la informació està disposada en dos blocs diferenciats cadascun subdividit en capítols.

El primer bloc està destinat a situar els conceptes claus per a l’administració de la propietat horitzontal, i que ha estat desplegat per la cooperativa Gestió Veïnal, des de la seva experiència en l’administració de finques i el seu coneixement del teixit associatiu veïnal en la seva col·laboració i treball conjunt amb la Confederació d'AV de Catalunya.

El segon bloc aborda la mediació com eina per la gestió del conflicte al voltant del manteniment i la rehabilitació d’habitatges en comunitats de veïns i veïnes. Aquest bloc ha estat elaborat per l'entitat Vincle, des de el seu coneixement i experiència en el desenvolupament comunitari i en tasques i serveis mediació en conflictes lligats a la rehabilitació d’habitatges per a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

(Disponible en pdf)

Construint la ciutat democràtica: el moviment veïnal durant el tardofranquisme i la transició

Construint la ciutat democràtica: el moviment veïnal durant el tardofranquisme i la transició. Carme Molinero i Pere Ysàs (coords). Ed. Icària 2010.
El llibre fa palès la gran aportació de les associacions veïnals en la vertebració de municipis més dignes i participatius i el seu paper en l'enderrocament de la dictadura franquista. Aquests són els eixos centrals de la publicació "Construint la ciutat democràtica: el moviment veïnal durant el tardofranquisme i la transició
La investigació, una aposta de la Fundació CONFAVC per recuperar la memòria històrica del moviment veïnal, ha estat desplegada per un equip d'historiadors i historiadores del Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID) de la Unversitat Autònoma de Barcelona (UAB), i ha comptat amb el recolzament del Memorial Democràtic.

Guia de govern local

Bonet i Marí, Jordi i Ubasart i Gonzàlez Gemma. Guia del govern local. Col·lecció Biblioteca de Recursos Veïnals, “Guia fàcil”. Barcelona: Icaria, 2010.
 
Resum: Sovint la ciutadania desconeixem com s'organitza i com funciona l'administració municipal, així com des de la ciutadania i de les entitats es pot incidir-hi i participar-hi.
L'objectiu de la guia és:
Apropar i fer accesible l'organització i el funcionament de l'administració municipal a les associacions i a la ciutadania
 
 
La guia està disponible en català.

La participació ciutadana en l'àmbit local

Martí Masferrer, Pep. La participació ciutadana en l’àmbit local, conceptes, figures i pràctiques. Col·lecció Biblioteca de Recursos Veïnals, “Debats”. Barcelona. Mediterrànea, 2003.

 

Resum: El compromís amb la societat no s’exerceix exclusivament des dels diferents nivells de l’Administració Pública, sinó que – i cada vegada més –des de les organitzacions socials desenvolupen un paper important.

Amb aquesta publicació es “posen sobre la taula” un seguit de reflexions i propostes per avançar en la participació ciutadana poder millorar tant les accions que es porten a terme des dels ajuntaments com des de les organitzacions socials, amb una única finalitat: millorar el municipi i el compromís de tots i totes amb el mateix.

 

Edició en català i edició en castellà.

L'aportació veïnal en l'acció pública

 

CONFAVC. L’aportació veïnal en l’acció pública . Col·lecció Biblioteca de Recursos Veïnals. “Debats”. Barcelona. Mediterrànea. 2003.
 
 
Resum
Aquesta guia recopila tots els debats de la la Convenció Estatal a Badalona que es va realitzar els dies 25, 26 i 27 d’octubre del 2002. És una publicació extensa i acurada sobre la història de les associacions veïnals de més de 30 anys d’accions continuades als barris i territoris. No es pot entendre la jove democràcia espanyola sense les lluites, accions, pactes protagonitzats per les associacions veïnals. Aquest document recopila tant les accions fetes, com els reptes de futur de les associacions, vinculades a les noves xarxes comunitàries, les noves organitzacions socials.
 
Edició en català i en castellà. GRATUÏT

 

Los hijos, cómo estimular su potencial de éxito

Balcells Gene, Jordi; Los hijos, cómo estimular su potencial de éxito. Editorial Icaria. La mirada esférica. 2008.
 


Resum: Aquest llibre presenta una àmplia diversitat de reflexions i propostes d'acció sobre com estimular l'éxit dels nostres fills i filles i que la gran competitivitat de la societat actual no els faci fer patir frustacions.

Guia de pressupostos municipals

Mata Remolins, Lluís, Muñoz Juncosa, Antonio. Guia de pressupostos municipals. Col·lecció Biblioteca de Recursos Veïnals, “Guia fàcil”. Barcelona. Mediterrànea. 2004.

 
Resum
Les associacions ciutadanes, en les seves relacions amb els ajuntaments tenen, molt sovint, dificultats per comprendre el funcionament administratiu en general i la dinàmica pressupostària en particular.
 
Com s’aprova el pressupost d’un ajuntament? Com es gestiona? Què vol dir que no hi ha diners en la partida? Com es canvien les partides? Són algunes de les preguntes que apareixem regularment quan es sol·liciten subvencions o quan es reclamen determinades actuacions en els barris i ciutats.
 
Aquesta  guia, escrita per dos tècnics en la matèria, dóna respostes i arguments clars, a aquestes i d’altres preguntes. Es pretén facilitar el coneixement més directe del funcionament d’una administració pública com la municipal, en l’aspecte pressupostari, que és un dels més complexos del seu funcionament i que té, a més, una indubtable repercussió en la vida de les ciutats.
 
Edició en català i en castellà

 

Guia pràctica de la gestió de conflictes al teixit associatiu

 

Pastor, Xavier (coord) Morillas, Judith; Peris, Cristina; Morenos, Laura; Crespo, Araceli. Guia pràctica de la gestió de conflictes al teixit associatiu.Barcelona: Editorial Mediterrànea, 2005
 
Aquesta guia pretén ajudar a les persones que formen part de les organitzacions sense ànim de lucre a abordar i asolucionar els seus conflictes amb èxit, a partir de la seva observació, del seu estudi i del seu possible tractament.
 
En aquest moment de canvis i reptes constants, el teixit associatiu, tot i la seva gran tradició i la seva llarga trajectòria, no està exempt de conflictes.
 
Aquesta guia s’inscriu en el convenciment que calen noves formules de gestió del conflicte que permetin continuar avançant en el creixement i desenvolupament del teixit associatiu i de la seva capacitat d’incidència social i comunitària.
 
Exemplars en castellà i en català.

 

Guia bàsica de les comunitats de propietaris a Catalunya.3ª edició

 

Valle Milla, Francisco.  Guia bàsica de les comunitats de propietaris a Catalunya. 3ª edició. Col·lecció Biblioteca de Recursos Veïnals, “Guia fàcil”. Barcelona: Icaria, 2008.
 
Resum: Aquesta tercera edició incorpora els canvis normatius apareguts amb posterioritat a la primera i segona edició, l’entrada en vigor, l’1 de juliol del 2006 de la nova llei que regula la propietat horitzontal a Catalunya i que modifica substancialment la llei de propietat horitzontal estatal.
 
Guia molt pràctica i didàctica respon a assumptes de la convivència en comunitats de propietaris.
 
Què són les comunitats de propietaris?
Com es constitueixen?
Com es fan les reunions de les Juntes?
Què és un element privatiu i què és un element comú?
Com s’escull la persona que ha de fer de president?
Com es poden reclamar els deutes comunitaris?.
 

 La guia està disponible en català i en castellà.


Demana'n un exemplar  Ara Gratuït!